Thursday, June 9, 2011

Duman'dan 'Canlı' ilk klip




Türk rock müziğinin önemli gruplarından Duman’ın, 32 şarkıdan oluşan 2 disklik konser albümü “Canlı” geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil, Ari Barokas ve Cengiz Baysal’dan oluşan Duman, bugüne kadar beş stüdyo albümü ile bir konser albümü ve DVD’sini müzikseverlerin beğenisine sundu.

Prodüktörlüğünü Duman’ın üstlendiği, Durul Seren’in kayıt, miks ve masteringini yaptığı “Canlı” albümünün ilk klibi “Helal Olsun” yayınlandı. Sözleri Kaan Tangöze müziği Batuhan Mutlugil’e ait Hürcan Emre Yılmazer yönetmenliğinde çekilen klip, 7 Kasım 2010 tarihli Bostancı Gösteri Merkezi konserinin görüntülerinden oluşuyor.

Albümün en büyük özelliği bazı Duman şarkılarının akustik olarak yeniden yorumlanması. “Dibine Kadar”, “Sarhoş”, “Elleri Ellerime” ve “Haberin Yok Ölüyorum” gibi şarkıların akustik yorumlarının yer aldığı albümün bir diğer sürprizi de cover şarkılar. Yıllar önce Erkin Koray’ın yorumladığı söz ve müziği Burhan Bilgin’e ait olan “Sen Yoksun Diye” ve Aşık Veysel’in “Kara Toprak” türküsü albümün dikkat çeken çalışmaları.

'Canlı' Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerde.

No comments:

Post a Comment